Ett ovanligt och arbetsamt – men också mycket givande och lärorikt – halvår har passerat. Och mycket vatten har runnit under broarna, bokstavligt talat. Efter en längre period av allt sämre mående fick jag i slutet av maj 2015 beskedet att jag hade utbredd cancer i min kropp. Det var förstås både chockande och nedslående för mig och min familj, men gav även en befriande aha-upplevelse, eftersom jag så länge känt att något var väldigt fel. Redan någon vecka efter beskedet ljusnade det dock betydligt, då provtagningar visade att den cancerform jag hade som regel går bra att behandla, ibland t o m så pass att den försvinner helt. Men genom att cancern var så långt gången resulterade den även i ett lårbensbrott, vilket förstås inneburit ytterligare belastning för min kropp.

Det här är anledningen till att jag un der det gångna året har dragit mig tillbaka från arenan, både i privata sociala sammanhang och i LivsStrömmens verksamhet. Under tiden har jag genomgått ett flertal cellgiftsbehandlingar, vilka har däckat mig ännu mer än själva sjukdomen. Men, vetskapen om att behandlingarna har bra effekt mot cancern gör det ju lättare att stå ut med de obehagliga biverkningarna.

Min cancer – och allt den har medfört – har verkligen tvingat mig stanna upp och begrunda vad som är viktigast för mig i livet. Inte helt oväntat har svaret blivit: Att få befinna mig i kärleksfull gemenskap med nära och kära - såväl blodsbandsfamilj som själsligt närstående. Samt att vårda och nära en levande koppling till Moder Jord och Kosmos, bland annat högst pragmatiskt, via mitt odlande och samlande. Dessa insikter är också en starkt bidragande orsak till att jag nu har överlämnat delar av LivsStrömmens verksamhet till andra entusiaster.

Vad som kommer att ske med och i LivsStrömmen framöver vet jag förstås inte i dagsläget. Men jag vet att jag gärna vill fortsätta ge ut böcker som blir användbara redskap för dem som jobbar med sin mänskliga tillväxt. Vare sig det handlar om att öppna drömmarnas rika skattkista, lyssna på Gudinnornas vägledning eller känna igen sig själv i en enskild liten människas fängslande livsberättelse.

Nu vill jag önska er alla en fortsatt trivsam vinter, med möjlighet till vila, introspektion och återhämtning. Just i dessa dagar vänder vi nu åter från Mörker mot Ljus och sedan dröjer det inte länge förrän vi snart kan välkomna våren igen, och stärkas av dess livgivande effekter på såväl älvens som livets flöde.

Med varma hälsningar från Barfota-Karin
– ännu kvar i LivsStrömmen

Åter Hem